Weken
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
  •  
  • Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Dorpsschool Snelste School van Deventer 2018

Dorpsschool Snelste School van Deventer 2018

14 feb 2019

14 februari 2019

De snelste school van Deventer, EINDELIJK bekent! Voor het tweede jaar op rij de snelste school van Deventer: “De Dorpsschool.”

Op zondagmorgen 30 december 2018 vond de 12e editie van de BrinktotBrinkloop plaats, waarbij 17 scholen en 153 kinderen tijdens de traditionele Kidsrun uitmaakten wie zich het komende jaar de snelste school van Deventer mag noemen.

Het was een spannende strijd tijdens de 1km met slechts 21 sec verschil op de nummer 2, pakt ‘De dorpsschool' voor de tweede keer op rij de Bokaal. De Dorpsschool mag zich dan ook een jaar lang ‘de Snelste school van Deventer’ noemen. In een tijd van 13.27min pakte De Dorpsschool de Bokaal.

Op donderdagmiddag 31 januari gingen Linda Albers van de hoofdsponsor van BrinktotBrinkloop Kidsrun 'Regiobank' en Martje Godschalk van de organisatie BrinktotBrinkloop’ op pad om de Bokaal uit te reiken aan De Dorpsschool. In de gymzaal van De Dorpsschool kwamen alle 43 lopers bij elkaar om de Bokaal in ontvangst te nemen. De Bokaal werd overhandigd aan de snelste vrouwelijke loper van de school, “Alyke Flierman”. Samen met Pim Wegstapel en Tijl Wegstapel, zorgde zij voor de Snelle 13.27min voor de school.

Ook zitten er op deze school twee durfal ’s die zelfs de 5km meegedaan hadden, ‘Liz Wolters’ van leeftijd meisjes 7 jaar en ‘Sara Wolters’ van leeftijd meisjes 11 jaar. Vanwege deze bijzondere prestatie mochten beide dames met de rest van de school de beker in ontvangst nemen.

De kinderen lopen niet voor niets mee, want met hun deelname droegen de leerlingen ook bij aan het goede doel. De helft van het inschrijfgeld gaat namelijk naar de Stichting Kinderen van Uganda. Door de jonge hardlopers werd een bedrag van € 229, - bij elkaar gelopen. De totale opbrengst van de Brink tot Brinkloop voor het goede doel bedraagt € 1352, -.

De kinderen mochten vrijdag de hele school rond om de grote Bokaal te laten zien. Hieronder de namen van alle toppers van De Dorpsschool:

Liv van Oosten, Ravi Klein Koerkamp, Milan Kleinjan, Jop Kirchhoff, Lars Elmerink, Mees Klein Koerkamp, Lauren Wolters, Jaykee van Keulen, Sophie Demirel, Lucas Schutte, Joep Wegstapel, Luca Kleinjan, Finn van Oosten, Zjuul Brinkerink, Elin Bouwens, Willemijn Elmerink, Fleur Wibbelink, Puk Vriezekolk, Maud Dijkman, Liz Wolters, Siem Klein Koerkamp, Milan van der Meulen,  Floris Bos, Pien Vlaar, Maud Bronsvoort, Solveij Markvoort, Tijl Wegstapel, Guus Poll, Alyke Flierman, Damiën Schutte, Dirk Klein Klouwenberg, Mats Bos, Fieke Markvoort, Pim Wegstapel, Sam Pinkert, Wand Poll, Sander Gerdes, Lennart van Shie, Puck Egbers, Noor Dijkman, Sara Wolters, Sil Dijkman, Jurrian van Schie

Denkt jullie school volgend jaar ‘De Dorpsschool’ te kunnen stoppen van de derde overwinning. Zet het dan alvast in je agenda, want volgend jaar op ‘zondag 29 december 2019, 13e editie van de BrinktotBrinkloop’ is er een nieuwe kans om de titel ‘Snelste school van Deventer’ te pakken en een Bokaal te winnen.

 

 

  • 10 km (geijkt)
  • Kidsrun

Sponsors

hoofdsponsor schipbeek makelaars (schuin)
print4textiel (hoofdsponsor)
Regiobank
Boode in Bathmen
Rene Vos
def-logo-bockje_001
logo_hof
wolters_vastgoedonderhoud_rgb
carwash deventer
runxapeldoorn_adresjpg
autobedrijf bouwman
New Balance
vdr-groep
st-tropez
flora inn
Boode (klein)
dicode
bekervriend
logo sound wave
abs logo schaduw
av daventria
ijsselloop_2019_header
eetcafe de brink bathmen
prorun
Jumbo Bathmen
paul van gurp