Weken
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
U bent hier: 

Hardlopen voor Uganda

25 nov 2015

 

Deze week in DeventerExtra en BathmenseKrant

Hardlopen voor Uganda

 

Ruim 700 hardlopers hebben zich al ingeschreven voor de Brink tot Brinkloop op zondag 27 december. Zij leggen een afstand van 10 kilometer af, van Deventer naar Bathmen. Ook meedoen? Inschrijven kan nog tot 15 december.

Meedoen is niet alleen leuk en gezond, de lopers steunen er ook een goed doel mee. Voor het vijfde jaar is dat de Stichting Kinderen van Uganda. Deze lokale stichting heeft veel vrijwilligers en donoren uit Deventer en Bathmen en steunt al twintig jaar gemeenschappen in Uganda zodat zij hun kinderen meer kansen kunnen bieden. Dit keer gaat de opbrengst van de Brink tot Brinkloop naar hun project ‘Heerlijk helder drinkwater’. Door kapotte waterbronnen te repareren, en daar een goed beheer aan te koppelen, is drinkwater voor de toekomst gegarandeerd.

Helder water

Schoon drinkwater is namelijk nog steeds een groot probleem in de plattelandsregio Kibinge in Uganda. Er bestaat geen waterleiding en jonge kinderen halen dagelijks water uit het moeras. Dit vervuilde water komt de gezondheid natuurlijk niet ten goede, met alle gevolgen van dien voor vooral de kinderen.

De waterpompen die de overheid heeft aangebracht, zijn in de loop van de tijd allemaal kapot gegaan. Een plan om deze te repareren is er niet en ook het geld ontbreekt hiervoor bij het lokale bestuur. De gemeenschappen in Kibinge willen dit graag zo snel mogelijk zelf gaan oppakken. Voor iedere waterpomp wordt een waterbestuur opgericht. Dit bestuur zorgt voor een goed beheer van de pomp en rekent voor gebruik een kleine vergoeding. Daarmee wordt het mogelijk om genoeg geld te reserveren voor komende reparaties. Er is op dit moment echter niet voldoende budget om de waterpompen weer in orde te krijgen. Met hulp van de deelnemers aan de Brink tot Brinkloop kan het plan worden uitgevoerd en komt er een structurele duurzame oplossing. Meer informatie is te vinden op www.kinderenvanuganda.nl.

Brink tot Brinkloop

De negende editie van de Brink tot Brinkloop start op 27 december om 11:00 uur op de Brink in Deventer. Na 10 kilometer finishen de hardlopers op de Brink in Bathmen. Voor kinderen van basisscholen vindt op de Brink in Bathmen een Kidsrun plaats. De inschrijfkosten bedragen € 6,- voor de 10 en € 2,- voor de Kidsrun. De voorinschrijving stopt op 15 december. Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.brinktotbrinkoop.nl

 

 

 

13e editie START Jan Timmer 29-12-2019
  • 10 km (geijkt)
  • Kidsrun

Sponsors

hoofdsponsor schipbeek makelaars (schuin)
robert scholten in jpg
regiobank_logo_voor_internet_en_digitale_uitingen_kleur_(jpeg)-(1)
boode
def-logo-bockje_001
forest+r_logo_
logo_hof
runxapeldoorn_adresjpg
autobedrijf bouwman
logoklein
st-tropez
klein beernink
brand controlrooms
roparun_run-for-cancer-nieuw
rabobank
flora inn
sportbedrijf deventer
h5 deventer logo fc high five sportbedrijf
carwash deventer
wolters-schilders-logo (2)
att00001
dicode
bekervriend
logo sound wave
vdr-groep
new balance
abs logo schaduw
av daventria
ijsselloop_2019_header
eetcafe de brink bathmen
prorun
jumbo_mensink_bathmen
Copyright 2015 - Brink tot Brink loop  |  wedstrijdsecretariaat: info@brinktotbrinkloop.nl