Weken
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
  •  
  • Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Jonge hardlopers enthousiast over kidsrun

Jonge hardlopers enthousiast over kidsrun

11 dec 2015

Gepubliceerd op 7 december 2015 | door Deventerextra

BATHMEN – Op 27 december start voor de vijfde keer de Rabo Kidsrun op de Brink in Bathmen. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan deze hardloopwedstrijd van 1 kilometer lang. Ook dit jaar strijden basisscholen om de ‘Snelste school van Deventer bokaal’.

De Kidsrun is onderdeel van de Brink tot Brinkloop en wordt financieel ondersteund vanuit de actie “Hart van Salland” door de Rabobank Salland. Kinderen kunnen per leeftijdscategorie een eerste plaats behalen. Daarnaast kunnen de snelste leerlingen samen voor hun school de beker winnen. Vorig jaar won De Wereldwijzer deze ‘Snelste school van Deventer bokaal’. “Binnen vier minuten komen de eerste kinderen al over de finish”, vertelt Jans Kirchhoff, mede-organisator en leerkracht van basisschool de Ontdekking in Deventer. “Maar dat is echt heel snel hoor, de meesten doen er veel langer over.”

 

Goede sfeer

Kirchhoff woont zelf in Bathmen en is vanaf het begin af aan betrokken bij de organisatie. Hij ziet het aantal kinderen en hun enthousiasme elk jaar toenemen. Van zijn school doen elk jaar zeker twintig leerlingen mee. “Kinderen vinden de Kidsrun echt heel leuk”, zegt hij. “Een jongen vond het zelfs jammer dat hij dit jaar met de kerst gaat skiën; hij zou liever weer gaan hardlopen.”

De sfeer is volgens Kirchhoff dan ook steevast goed. “Er is bijvoorbeeld een speaker die de namen van de deelnemers omroept en de kinderen tijdens de wedstrijd aanmoedigt. Hij praat ze echt over de streep.” En meedoen is nooit voor niets: alle kinderen krijgen na afloop een medaille en een aardigheidje.

 

Sneeuw

Jaarlijks lopen er tussen de 100 en 200 kinderen mee, het aantal is afhankelijk van het weer. Eind december kunnen de weersomstandigheden weliswaar bar en boos zijn, maar tot nu toe is de wedstrijd altijd nog doorgegaan. “Als het heeft gesneeuwd, zorgt de gemeente ervoor dat de route wordt schoongeveegd. Alleen als het die dag zelf flink sneeuwt, kan dat voor problemen zorgen”, weet Kirchhoff, die de jonge hardlopers met klem adviseert om zich vooral niet te warm te kleden. “Vaak verschijnen kinderen in een dikke jas en met sjaal om aan de start, maar dat wordt na een tijdje rennen al snel te warm. Een warme jas is na afloop wel handig, om te voorkomen dat een kind te snel afkoelt.”

 

Schoon drinkwater

Meedoen is leuk en gezond, én de kinderen steunen er een goed doel mee. De helft van het inschrijfgeld gaat namelijk naar het project ‘Heerlijk helder drinkwater’ van de Stichting Kinderen van Uganda. Schoon drinkwater is nog steeds een groot probleem in de plattelandsregio Kibinge in Uganda. Er bestaat geen waterleiding en jonge kinderen halen dagelijks water uit het moeras. Dit vervuilde water komt de gezondheid natuurlijk niet ten goede. Met de opbrengst van de loop kan deze stichting ervoor zorgen dat kapotte waterbronnen worden gerepareerd en beheerd.

 

Inschrijven kan op de dag zelf, op 27 december tussen 10:00 en 10:45 uur bij eethuis De Brink in Bathmen. Het inschrijfgeld bedraagt €2,-. De start is om 11:05 op de Brink, waar ook de finish zal zijn. De prijsuitreiking vindt plaats om 11:30.

  • 10 km (geijkt)
  • Kidsrun

Sponsors

hoofdsponsor schipbeek makelaars (schuin)
print4textiel (hoofdsponsor)
Regiobank
Boode in Bathmen
Rene Vos
def-logo-bockje_001
logo_hof
wolters_vastgoedonderhoud_rgb
carwash deventer
runxapeldoorn_adresjpg
autobedrijf bouwman
New Balance
vdr-groep
st-tropez
flora inn
Boode (klein)
dicode
bekervriend
logo sound wave
abs logo schaduw
av daventria
ijsselloop_2019_header
eetcafe de brink bathmen
prorun
Jumbo Bathmen
paul van gurp